Wie schuilt er eigenlijk achter die mooi geordende boekenrekken? Leer hier de bibliotheekmedewerkers kennen van A tot Z.

 

Leon, de leeslama

Foto van lama poppetje voor inkom van bibliotheek

Leon de leeslama is een vaste waarde geworden in de bib. Hij komt geregeld langs. Leon is erg fan van de grote, houten trappen in de bibliotheek. En van de boeken natuurlijk. Soms kan hij echt niet kiezen welke boeken hij het liefst leest. Af en toe vind je hem ook teruggenesteld in een krant met een kopje thee. Het liefst praat Leon met de andere dieren, die verstopt zitten in de prentenboeken. Kortom, de leeslama weet het al lang: lezen is een feest!

Annemie Van Isterdael

Annemie is de biblitohecaris. Zij cöordineert de hele bibliotheek en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt. 

Contact: avanisterdael@stgilles.brussels


Martine Van Hoeck

Martine is onze bibliotheekmedewerker. 

Contact: mvanhoeck@stgilles.brussels

Silke Lenaerts

Silke is in de bibliotheek verantwoordelijk voor de communicatie en publiekswerking. Haar herken je vaak aan de smartphone in haar hand, waarmee ze alle evenementen en activiteiten probeert vast te leggen. Ze is zot van taal en tekst, toffe flyers en sprekende beelden. Haar favoriete boeken zijn de Engelstalige young adult boeken. Verder heeft Silke ook een zwak voor alles wat met Scandinavië te maken heeft. 

Favoriete boekenquote: "I like to see people reunited, maybe that's a silly thing, but what can I say, I like to see people run to each other, I like the kissing and the crying, I like the impatience, the stories that the mouth can't tell fast enough, the ears that aren't big enough, the eyes that can't take in all of the change, I like the hugging, the bringing together, the end of missing someone" uit Extremely Loud & Incredibly Close van Jonathan Safran Foer

Contact: slenaerts@stgilles.brussels

Sarah Michielsen

Sarah is verantwoordelijk voor de bibliotheek in de gevangenis van Sint-Gillis. 

Contact: smichielsen@stgillis.brussels