Wie schuilt er eigenlijk achter die mooi geordende boekenrekken? Leer hier de bibliotheekmedewerkers kennen van A tot Z.

 

Leon, de leeslama

Foto van lama poppetje voor inkom van bibliotheek

Leon de leeslama is een vaste waarde geworden in de bib. Hij komt geregeld langs. Leon is erg fan van de grote, houten trappen in de bibliotheek. En van de boeken natuurlijk. Soms kan hij echt niet kiezen welke boeken hij het liefst leest. Af en toe vind je hem ook teruggenesteld in een krant met een kopje thee. Het liefst praat Leon met de andere dieren, die verstopt zitten in de prentenboeken. Kortom, de leeslama weet het al lang: lezen is een feest!

Annemie Van Isterdael

Annemie is de bibliothecaris. Zij coördineert de hele bibliotheek en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt. 

Contact: avanisterdael@stgilles.brussels

Silke Lenaerts

Silke is in de bibliotheek verantwoordelijk voor de communicatie en publiekswerking. Haar herken je vaak aan de smartphone in haar hand, waarmee ze alle evenementen en activiteiten probeert vast te leggen. Ze is zot van taal en tekst, toffe flyers en sprekende beelden. Haar favoriete boeken zijn de Engelstalige young adult boeken. Verder heeft Silke ook een zwak voor alles wat met Scandinavië te maken heeft. 

Favoriete boekenquote: "I like to see people reunited, maybe that's a silly thing, but what can I say, I like to see people run to each other, I like the kissing and the crying, I like the impatience, the stories that the mouth can't tell fast enough, the ears that aren't big enough, the eyes that can't take in all of the change, I like the hugging, the bringing together, the end of missing someone" uit Extremely Loud & Incredibly Close van Jonathan Safran Foer

Contact: slenaerts@stgilles.brussels

Sarah Michielsen

Sarah is verantwoordelijk voor de bibliotheek in de gevangenis van Sint-Gillis. Ze omschrijft zichzelf als een gretige alleslezer en daarom vindt ze werken in de bibliotheek net zo fijn. Ze kan dan ook moeilijk kiezen tussen fictie, non-fictie, prentenboeken, kunstboeken, kookboeken en zelfs de krant. Maar als ze echt moest kiezen, dan zijn de romans van o.a. Haruki Murakami, Philip Roth, Paul Auster, Lydia Davis, Annelies Verbeke,... toch wel het meest haar ding. Net zoals van boeken, houdt Sarah ook van de lente, de zee, Brussel en onverwachte ontmoetingen. 

Favoriete boekenquote: "Books are funny little portable pieces of thought."  - Susan Sontag

Contact: smichielsen@stgilles.brussels

Tine Pellegrims

Tine is onze jeugdmedewerker die zich met veel enthousiasme achter de scholenwerking schaart. Vragen over klasbezoeken, lespakketten en dergelijke komen steeds bij haar terecht. Ze organiseert ook de Jeugdboekenmaand in onze bibliotheek. Tine heeft een boon voor de leesboeken voor de jeugd, en dan vooral voor de young adult boeken, die vindt ze helemaal top. Verder houdt ze van zingen, met de koerstfiets rijden en alles dat met letters te maken heeft, zoals lezen, handlettering,... Rijden op de Brusselse ring doet ze liever niet. Op woensdagnamiddag helpt ze je graag verder aan de balie of met het kiezen van een boek.

Favoriete boekenquote: "Never do anything by halves if you want to get away with it. Be outrageous. Go the whole hog. Make sure everything you do is completely crazy it's unbelievable." uit Matilda van Roald Dahl

Contact: tpellegrims@stgilles.brussels

Wendy François

Wendy is onze jeugdmedewerker voor de jongsten, van 0 tot 3 jaar. Zij zorgt ervoor dat ook de allerkleinsten zich thuis kunnen voelen in de bib. Haar favoriete deel van de bib zijn de prachtige prentenboeken omdat zij vaak voor zich spreken. Door de magie van illustraties worden woorden soms nutteloos. Thrillers zijn haar ding dan weer niet. 

Favoriete boekenquote: "If you think reading is boring, you're doing it wrong."

Contact: wfrancois@stgilles.brussels

Erien Withouck

Erien zorgt voor publiekswerking en een beetje communicatie bij de bib van Sint Gillis. Zo organiseert ze onder meer zo veel mogelijk participatieve trajecten in de bib. Zij spendeert graag veel van haar tijd in tweedehands boekenwinkels, waar je haar zeker en vast kan vinden bij de boeken over fotografie, filosofie, planten en graphic novels. Aan stofzuigers heeft ze een hekel. 

 Favoriete boekenquote: “I am unpacking my library. Yes I am. The books are not yet on the shelves, not yet touched by the mild boredom of order. I cannot march up and down their ranks to pass them in review before a friendly audience. You need not fear any of that. Instead, I must ask you to join me in the disorder of crates that have been wrenched open, the air saturated with the dust of wood, the floor covered with torn paper, to join me among piles of volumes that are seeing daylight again after two years of darkness, so that you may be ready to share with me a bit of the mood -- it is certainly not an elegiac mood but, rather, one of anticipation -- which these books arouse in a genuine collector.” uit Unpacking my Library van Walter Benjamin

Contact: ewithouck@stgilles.brussels

Anna Thijs

Anna wordt hier ook wel eens allround Anna genoemd, omdat zij ervoor zorgt dat allerlei praktische zaken in de bib vlot kunnen verlopen in de bib. Zij is als het ware de olie voor onze bib machine. En die heerlijke catering op al onze evenementen? Dat is ook zij!