Scholen

Hier vind je alle informatie over wat de bib voor jouw school of klas kan betekenen

Klaskaart doorstreept, leerlingenkaart weergegeven

Met de klas naar de bib

De algemene klaskaart wordt afgeschaft. Wil een leerling een boek uitlenen, dan moet hij/zij lid zijn van de bib. Het lidmaatschap is gratis en kan eenvoudig in de bib aangemaakt worden. Hiervoor komt een ouder samen met het kind (en de kids-ID) naar de bib. Klaar in 1-2-3!

De leerlingen van jouw klas profiteren van een extra lange uitleentermijn. Zij kunnen bovendien na school nieuwe boeken kiezen of geleende materialen terugbrengen.

We hopen jou op deze manier te ondersteunen:

  • We brengen je flyers waarop de ouders alle info vinden.
  • Je kan deze tekst gebruiken om ouders te verwittigen via e-mail of Smartschool.
  • We houden de klaskaart nog even als back-up. Zo vinden alle ouders de tijd om hun kind te kunnen inschrijven.
  • Als je ons een leerlingenlijst bezorgt, volgen wij mee op wie al lid is en wie niet. We kunnen je ook een handig overzicht bezorgen waarop de namen en barcodes van de leerlingen op 1 blad staan.

 Heb je nog vragen of is er een manier waarop we jou nog kunnen helpen? Aarzel niet om ons te contacteren via jeugdbib@stgilles.brussels

Rondleiding

Wil je graag met je klas een rondleiding volgend in de bib, met specifieke aandacht voor je doelgroep? Vraag een rondleiding aan via het aanvraagformulier. Een rondleiding duurt maximum 40 minuten.

Juf toont iets op de computer aan twee meisjes

Uitleenbezoek

Wil je met je klas of school op bezoek komen in de bib om boeken uit te lenen? Dat kan! Voor een uitleenbezoek reken je maximum 40 minuten. In die tijd kunnen de kinderen boeken kiezen en is er nog tijd om te lezen op de houten trap van de bib. Controleer hier(onder) of het moment dat voor jou past nog vrij is. Klasbezoeken kunnen doorgaans op dinsdag voor- en namiddag, woensdag voormiddag, donderdag voor- en namiddag en vrijdag voormiddag. Voor preciezere mogelijkheden check je best even onderstaande kalender.


Een moment gevonden? Stuur dan een mailtje naar jeugdbib@stgilles.brussels en we bevestigen de afspraak of stellen een ander moment voor. Je afspraak wordt daarna aan de kalender toegevoegd. 

Een moment gevonden? Stuur dan een mailtje naar jeugdbib@stgilles.brussels en we bevestigen de afspraak of stellen een ander moment voor. Je afspraak wordt daarna aan de kalender toegevoegd. 

Een boek voor elk idee

Of je nu één zelfde boek wil lezen met heel de klas (dat kan!), een kamishibai wil proberen (dat kan ook!), of het beste voorleesboek graag snel wil vinden (joepie, ook dat is mogelijk!), hieronder vind je een handig overzicht voor alle opties. 

tekening van bieblo met uil

Geen idee waar je eigenlijk naar op zoek bent?

Vanaf nu helpt Bieblo jou bij de keuze van het perfecte boek. In enkele klikken of swipes krijg je 8 boekentips die passen bij jouw interesses en leeftijd. Extra handig is dat alleen boeken getoond worden die op dat moment in de bib aanwezig zijn.

Zelf eens testen? https://bieblo.be/#/sintgillis/sint-gillis 

Boekenbende aan huis

De Boekenbende aan huis is een "voorlees-op-maat-project" van de Brusselse bibliotheken waarbij een voorlezer vijf of tien weken na elkaar boeken en verhalen gaat brengen bij kinderen uit de 3de kleuterklas.

boekenbende aan huis beeld
Meer weten?

Jeugdboekenmaand

Ook in de bibliotheek wordt Jeugdboekenmaand uitgebreid gevierd in de maand maart. We nodigen klassen uit om te komen luisteren naar leuke vertellingen. 

 

Meer weten?