1 Stad 19 Boeken

Van half juni tot half september zetten alle Brusselse bibliotheken 19 topboeken in de kijker. Kom langs en ontdek je volgende boek voor deze zomer.

promotiebeeld voor 1 Stad, 19 Boeken

Met 1 Stad, 19 Boeken zetten de Brusselse bibliotheken van half juni tot half september 19 topboeken in de kijker. Gekozen door 19 Brusselaars die graag lezen.

De boeken zijn een aanleiding, een excuus, een vertrekpunt. Om te praten, te delen, te inspireren. Veel leesplezier!

De leeslijst

Voor de 3de keer op rij zorgen de Brusselse bibliotheken tijdens de zomermaanden voor een fijne leeslijst. Boeken in een breed spectrum (fictie, non-fictie, poëzie, graphic novel) uit de rijke oogst van 2019 en 2020, in het Nederlands (of het Engels als het nog niet vertaald is).

De mensen achter de boeken

Om tot deze diverse leeslijst te komen, deden de Brusselse bibliotheken (meer nog dan vorig jaar) een beroep op hun publiek. 19 Brusselaars die graag lezen, gaven hun tips en favorieten door. Mensen zoals jij en ik, met verschillende smaken, verschillende perspectieven, verschillende verhalen. Ze werken, ze leven, ze lezen. En dat willen ze graag delen, met jou.

Leesplezier

Met dit initiatief zetten de Brusselse bibliotheken andermaal in op lezen en leesplezier. Ze zetten hun rol van curator in de verf. Lezers kunnen immers verdwalen in het uitgebreide boekenaanbod. Een zomerselectie van 19 boeken kan de weg wijzen.

Wat lees jij deze zomer?