Kinderen

Naast een ruim aanbod aan leesboeken, prentenboeken, informatieboeken, strips, dvd’s en luisterboeken, biedt de bibliotheek ook geregeld activiteiten aan voor kinderen en jongeren. 

tekening van bieblo met uil

Geen idee waar je eigenlijk naar op zoek bent?

Vanaf nu helpt Bieblo jou bij de keuze van het perfecte boek. In enkele klikken of swipes krijg je 8 boekentips die passen bij jouw interesses en leeftijd. Extra handig is dat alleen boeken getoond worden die op dat moment in de bib aanwezig zijn.

Zelf eens testen? https://bieblo.be/#/sintgillis/sint-gillis 

Spaanse prentenboeken

Net zoals in de bibliotheken van Sint-Pieters-Woluwe, Elsene en Muntpunt vind je in deze bibliotheek ook een hele collectie Spaanse jeugd- en kinderboeken. Van verhalen tot informatieve boeken. Je vindt de boeken apart bij Spaanse boeken. 

Portugese prentenboeken

Wist je dat Sint-Gillis een grote Portugeestalige gemeenschap heeft? Daar wil de bibliotheek dan ook een antwoord op bieden, en sinds mei 2019 vind je in de bibliotheek ook Portugese prentenboeken.

Arabische prentenboeken

Wist je al dat je ook Arabische boeken kan uitlenen in onze bibliotheek? Net zoals in Molenbeek en Sint-Joost-ten-Node heeft onze bib een Arabische collectie. Deze collectie heeft onder meer boeken voor volwassenen maar ook prachtige prentenboeken.