Kinderen

Naast een ruim aanbod aan leesboeken, prentenboeken, informatieboeken, strips, dvd’s en luisterboeken, biedt de bibliotheek ook geregeld activiteiten aan voor kinderen en jongeren. 

Spaanse prentenboeken

Net zoals in de bibliotheken van Sint-Pieters-Woluwe, Elsene en Muntpunt vind je in deze bibliotheek ook een hele collectie Spaanse jeugd- en kinderboeken. Van verhalen tot informatieve boeken. Je vindt de boeken apart bij Spaanse boeken. 

Portugese prentenboeken

Wist je dat Sint-Gillis een grote Portugeestalige gemeenschap heeft? Daar wil de bibliotheek dan ook een antwoord op bieden, en sinds mei 2019 vind je in de bibliotheek ook Portugese prentenboeken.

Arabische prentenboeken

Wist je al dat je ook Arabische boeken kan uitlenen in onze bibliotheek? Net zoals in Molenbeek en Sint-Joost-ten-Node heeft onze bib een Arabische collectie. Deze collectie heeft onder meer boeken voor volwassenen maar ook prachtige prentenboeken. 

Boekstart

Vanaf december 2019 start ook Sint-Gillis met Boekstart. We delen baby- en peuterpakketjes uit in de consulatiebureaus en crèches en zo werden meteen de allereerste, kleine stapjes naar de bib gezet.

Woon je zelf in Sint-Gillis en ontving je nog geen pakketje? Breng dan zeker een bezoek aan de bib. We helpen je graag verder. 

Meer lezen

Boekenbende aan huis

De Boekenbende aan huis is een "voorlees-op-maat-project" van de Brusselse bibliotheken waarbij een voorlezer vijf of tien weken na elkaar boeken en verhalen gaat brengen bij kinderen uit de 3de kleuterklas  Bij de Boekenbende aan huis gaat de voorlezer bij de kinderen thuis voorlezen. Dat is de kracht van het project: verhalen en leesplezier brengen tot bij de gezinnen, in hun vertrouwde thuiscontext.

Ook onze bib doet mee in samenwerking met de Nederlandstalige scholen van Sint-Gillis

Meer lezen