Kinderen

Naast een ruim aanbod aan leesboeken, prentenboeken, informatieboeken, strips, dvd’s en luisterboeken, biedt de bibliotheek ook geregeld activiteiten aan voor kinderen en jongeren. 

Bieblo in de bib

Zoek je een leuk boek in onze bib? Weet je niet goed wat kiezen omdat er zoveel keuze is? Bieblo is er voor jou! 
In 1, 2, 3 krijg je 8 supertips, speciaal voor jou. Wedden dat je binnen de 60 seconden een fantastisch boek gevonden hebt?

Test Bieblo uit

tekening van bieblo met uil

Spaanse prentenboeken

Net zoals in de bibliotheken van Sint-Pieters-Woluwe, Elsene en Muntpunt vind je in deze bibliotheek ook een hele collectie Spaanse jeugd- en kinderboeken. Van verhalen tot informatieve boeken. Je vindt de boeken apart bij Spaanse boeken. 

Portugese prentenboeken

Wist je dat Sint-Gillis een grote Portugeestalige gemeenschap heeft? Daar wil de bibliotheek dan ook een antwoord op bieden, en sinds mei 2019 vind je in de bibliotheek ook Portugese prentenboeken.

Arabische prentenboeken

Wist je al dat je ook Arabische boeken kan uitlenen in onze bibliotheek? Net zoals in Molenbeek en Sint-Joost-ten-Node heeft onze bib een Arabische collectie. Deze collectie heeft onder meer boeken voor volwassenen maar ook prachtige prentenboeken. 

Boekstart

logo boekstart

Vanaf december 2019 start ook Sint-Gillis met Boekstart. We delen baby- en peuterpakketjes uit in de consulatiebureaus en crèches en zo werden meteen de allereerste, kleine stapjes naar de bib gezet.

Woon je zelf in Sint-Gillis en ontving je nog geen pakketje? Breng dan zeker een bezoek aan de bib. We helpen je graag verder. 

Meer lezen

Boekenbende aan huis

boekenbende aan huis beeld

De Boekenbende aan huis is een "voorlees-op-maat-project" van de Brusselse bibliotheken waarbij een voorlezer vijf of tien weken na elkaar boeken en verhalen gaat brengen bij kinderen uit de 3de kleuterklas  Bij de Boekenbende aan huis gaat de voorlezer bij de kinderen thuis voorlezen. Dat is de kracht van het project: verhalen en leesplezier brengen tot bij de gezinnen, in hun vertrouwde thuiscontext.

Ook onze bib doet mee in samenwerking met de Nederlandstalige scholen van Sint-Gillis

Meer lezen

Boekenzoeker

Een boek zoeken is niet altijd makkelijk. Het moet bij je passen. Boekenzoeker helpt jou om het per-fec-te boek te vinden. Een dun boek voor je boekbespreking? Een vrolijk boek om voor te lezen? Een verslavend boek over het verleden? Een spannend boek voor een slapeloze nacht? Niets is onvindbaar.

Ontdek de vernieuwde Boekenzoeker

jongen leest boek

Anti-verveel-tips

Ontdek alle tips