Boek
Nederlands

Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD

Mieke Dobbels (auteur), Julie Van Hove (illustrator)
+1
Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD
×
Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD

Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Het vogeltje Piep probeert de oude grijze poes Oma Paula, die zich niet zo lekker voelt, op te vrolijken. Hij heeft zoveel ideeën dat oma er gek van wordt. Langwerpig prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties om over ADHD te praten. Vanaf ca.5 t/m 8 jaar.
Onderwerp
ADHD
Titel
Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD
Andere titel
Hieper de piep! : een voorleesverhaal over ADHD
Auteur
Mieke Dobbels
Illustrator
Julie Van Hove
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789401469265 (hardback)

Besprekingen

Oma Paula is dol op kleinzoon Piep. Oma is een oude, grijze, langewolharige poes en Piep is een klein, slim, energiek vogeltje. Oma voelt zich niet lekker en Piep heeft talloze ideeën om voor zijn oma te zorgen en haar op te fleuren. Hij heeft een bolderkar vol materialen meegebracht bij zijn bezoek en hij praat met haar, vertelt moppen, probeert oma te verleiden tot een spelletje, draagt een gedicht voor, zorgt voor frisse lucht en zingt met andere vogels een vrolijk lied. Piep wil knutselen met oma, een taart bakken, een kamp bouwen in het grote bed... tot oma van ellende uitroept: STOP! Piep, je gedrag is luid, heftig, druk, duikelend, springerig, buitelend en kwetterend, maar ik wil stilte, zachtheid, rust! In dit heerlijke, speels vertelde verhaal met paginagrote levendige kleurenillustraties in een gemengde techniek ontmoet de vertraging van oma Paula de drukte van Piep en zijn elkaar liefdevol tot troost. Los van het thema ADHD kan het verhaal goed op eigen benen staan. Uitgave…Lees verder

Over Mieke Dobbels

Mieke Dobbels (Nieuwpoort, 22 februari 1978) is een Belgisch actrice. Ze is vooral actief in het theater en speelt af en toe een gastrol in een televisieserie.

Biografie

Dobbels studeerde in 2001 af aan het Conservatorium van Gent. Daarna speelde speelde ze onder meer bij Theater Malpertuis, het Publiekstheater en Spelersgroep Ernst/Serieus.

Filmografie

Televisie

  • Witse – Wivina Cuppers (2010)
  • Aspe – Veerle Debacker (2009)
  • De kotmadam – Saskia Moerman (2004–2009)
  • En daarmee basta! – Jits (2006)
  • F.C. De Kampioenen – Verpleegster (2002)
  • Spoed – Leen Goris (2002)
  • Eigen kweek – Katrien (2013)
  • Aspe – Anita (2014)
  • Vermist V – Bankmedewerkster (2014)

Film