Boek
Nederlands

Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle : kleding, verzorging, eten, wonen, werken, vrije tijd, tips, win...

Marieke Eyskoot (auteur), Eric Corton (inleider)

Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle : kleding, verzorging, eten, wonen, werken, vrije tijd, tips, win...

Uitgebreide lifestylegids vol tips voor een duurzamer leven in de moderne tijd. Met informatie over de kleding- en voedselindustrie. Met kleurenfoto's.
Titel
Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle : kleding, verzorging, eten, wonen, werken, vrije tijd, tips, winkels, merken, plekken
Auteur
Marieke Eyskoot
Inleider
Eric Corton
Taal
Nederlands
Editie
Vijfde, herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Keff & Dessing, 2020
336 p. : ill.
ISBN
9789022590027 (hardback)

Besprekingen

Een duurzaam leven blijkt nog altijd lastig te zijn voor veel mensen, maar met behulp van deze breed georiënteerde lifestylegids ben je al een heel eind op de goede weg. De auteur (1977) laat de lezer deze weg bewandelen door hem of haar kennis te laten maken met échte duurzaamheid, concluderend dat alle keuzes die wij maken vele malen duurzamer kunnen. Van het aanschaffen van kleding of schoenen tot aan de thermostaat op een lager pitje te zetten om energie te besparen; overal kan het duurzamer. Tevens opent de auteur de ogen van de lezers door een kijkje te geven in de wereld van de kledingindustrie en de voedselindustrie. Het geitenwollensokken-imago wordt mede dankzij dit boek volledig afgeschud en in een hip groen duurzaam jasje gestoken. Het boek is op een uitgebreide, informatieve en vlotte manier geschreven waardoor je als lezer geïnspireerd raakt om na te denken over een duurzaam leven. De lifestylegids met veel kleurenfoto's zal het vooral goed doen bij een doelgroep die zic…Lees verder

Over Marieke Eyskoot

Marieke Eyskoot (Zaanstad, 7 mei 1977) is een Nederlandse schrijfster en expert in duurzame mode en lifestyle.

Carrière

In 2000 studeerde Eyskoot af aan de Universiteit van Amsterdam, in Film- en Televisiewetenschap en Theaterwetenschap. Zij was van 2003 tot 2005 actief voor DWARS, de jongerenafdeling van GroenLinks.

Na als redacteur bij kindermediafestival Cinekid en als producent in Hilversum te hebben gewerkt, startte ze in 2002 als Europees coördinator bij de Clean Clothes Campaign (CCC), een NGO voor betere arbeidsomstandigheden in de wereldwijde kledingindustrie. Daar coördineerde ze de activiteiten van zo’n 15 Europese coalities. Hierna werkte ze bij de Nederlandse Schone Kleren Campagne en werd daar het boegbeeld van de organisatie. In 2010 werd ze door Het Parool genomineerd voor 'Amsterdammer van het jaar'.

Eyskoot begon in 2011 als zelfstandig en onafhankelijk mode- …Lees verder op Wikipedia