Boek
Nederlands

Piet en Sint en het slimme kind

Gerda Dendooven (auteur)

Piet en Sint en het slimme kind

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Sint en Piet worden op het dak door een storm overvallen. Helemaal verregend kloppen ze aan bij een huis. Het meisje Lou laat hen binnen om te schuilen. En ze geeft goede raad, waardoor Sint en Piet van dat zwarte roet verlost zijn. Prentenboek met kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Piet en Sint en het slimme kind
Auteur
Gerda Dendooven
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, © 2018
[28] p. : ill.
ISBN
9789021414911 (hardback)

Besprekingen

Het is vijf december en Sinterklaas en Piet maken zich op om de pakjes bij de kinderen te gaan bezorgen. Als zij op de daken zijn, steekt er een storm op en helemaal verregend kloppen ze aan bij een huis. Het kind dat open doet, wil hen niet binnenlaten, want dat mag niet van haar mama. Maar als ze Sint herkent, mogen ze toch naar binnen. De kleren gaan in de droogtrommel, maar ze blijven smerig en Lou haalt een jurk van haar moeder voor de Sint. Deze past hem niet en dan vertrekken Sint en Piet toch in hun eigen, droge kleren om, nu de storm is gaan liggen, de pakjes te bezorgen. Bijzonder geslaagd sinterklaasboek, waarin op de sfeervolle, esthetische illustraties is te zien dat de (witte) Piet en Sinterklaas roetvegen op hun kleding en gezicht hebben. De schimmel blijkt geen schimmel te zijn, want Piet zegt dat ze er zo snel geen konden vinden (en dus het paard wit geschilderd hadden). Lou, zelf donkergekleurd, geeft duidelijk aan dat kleur niet uitmaakt. Zij geeft Sint en Piet meer…Lees verder

Piet en Sint en het slimme kind

Sint en Piet zijn op pakjestocht wanneer ze verrast worden door het slechte weer. Ze kunnen schuilen bij Loulou. De regen heeft ervoor gezorgd dat de kledij van Sinterklaas niet meer draagbaar is en ook de witte kleur van het paard is verdwenen. In eerste instantie vindt de Sint dat hij zo niet meer de straat op kan. Loulou zorgt voor een oplossing: Sinterklaas krijgt een gele jurk van haar mama, zijn baard wordt geföhnd en het paard wordt met blauwe en groene verf bijgewerkt. “Helemaal niet erg, want wat doet een kleur of een krul ertoe?” zegt Loulou. Enkel Piet, die al van in het begin een bleke Piet met roetvegen is, hoeft niets meer aan te passen, al waren de roetvegen ook wel weggeregend. Als in no-time zowel Sint, het paard en Piet er anders kunnen uitzien, kan de manier van pakjesbedeling ook wel aangepast worden: i.p.v. langs de schoorsteen zullen de pakjes gewoon langs de deur binnengebracht worden, dat is een heel stuk veiliger.Het is niet verwonderlijk…Lees verder

Over Gerda Dendooven

Gerda Dendooven (Marke, 10 mei 1962) is een Belgische kunstenares, die vooral bekend is geworden door haar boekillustraties.

Biografie

Dendooven volgde na haar middelbare school de opleiding Vrije Grafiek aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. In het begin van haar carrière begeleidde ze gedurende enkele jaren kinderkunstateliers in musea. Sinds 1992 geeft ze les Illustratie in Gent. Daarnaast illustreert en schrijft ze kinder-, jeugdboeken en theaterstukken. Dendooven werkt voor verschillende uitgeverijen, tijdschriften en in opdracht. Zelf speelt ze ook theater in het theatercollectief "Jenny" en heeft ze meegespeeld in het kindertheaterstuk van HETPALEIS Bremen is niet ver uit 2001. In 2007 is ze benoemd tot Kinderconsul namens de Belgische Stichting Lezen.

Gerda Dendooven is de levenspartner van typograaf en vormgever Gert Dooreman met wie ze twee dochters heeft.

Sti…Lees verder op Wikipedia