Dvd
Engels

Hotel Transsylvanië 2

Genndy Tartakovsky (regisseur), Mark Mothersbaugh (componist), Adam Sandler (uitvoerder)
Graaf Dracula besluit zijn kleinzoon Dennis een monsteropvoeding te geven terwijl zijn dochter Mavis en haar man Jonathan weg zijn. Vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Hotel Transsylvanië 2
Regisseur
Genndy Tartakovsky
Componist
Mark Mothersbaugh
Uitvoerder
Adam Sandler  (stem) Andy Samberg  (stem) Selena Gomez 1992- (stem) Kevin James  (stem) Steve Buscemi 1957- (stem)
Uniforme titel
Hotel Transylvania 2
Taal
Engels
Uitgever
Sony Pictures Home Entertainment, 2016
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
86 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: o.a. Nederlands, Engels, Frans
EAN
8712609645668

Besprekingen

Vervolg op de animatiefilm 'Hotel Transylvania'* (2012), opnieuw van regisseur Genndy Tartakovsky. In de eerste film woont Mavis, de tienerdochter van Graaf Dracula in een hotel in Transsylvanië waar veel monsters wonen, maar dat absoluut verboden is voor mensen. Wanneer rugzaktoerist Johnny per ongeluk in het hotel belandt, worden hij en Mavis verliefd. Inmiddels zijn ze getrouwd en hebben een vijfjarig zoontje, Dennis. Opa Dracula is bezorgd omdat het jongetje nog helemaal geen vampierneigingen vertoont en besluit hem een monsteropvoeding te geven, terwijl zijn ouders op bezoek zijn in Californië. Sandie Angulo Chen (commonsensemedia.org) noemt de film onderhoudend, maar niet van blijvende waarde. Zij vindt de film niet echt griezelig, met een positieve boodschap over het belang van familie en grappen die ook voor de ouders leuk zijn: 'While this isn't a great movie, it's a fine family pick for the Halloween season'; 3 sterren. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Genndy Tartakovsky

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Boungawa

Genndy Tartakovsky (Russisch: Геннадий Борисович Тартаковский, Gennadi Borisovitsj Tartakovski), (Moskou, 17 januari 1970) is een Amerikaanse televisie-animator en producent die in de toenmalige Sovjet-Unie geboren is. Zijn bekendste creaties zijn Dexter's Laboratory, The Powerpuff Girls, Samurai Jack, Star Wars: Clone Wars en Sym-Bionic Titan.

Filmografie

Regisseur

  • 2 Stupid Dogs (1993)
  • Dexter's Laboratory (1996)
  • The Powerpuff Girls (1998–2000)
  • Dexter's Laboratory: Ego Trip (1999)
  • Samurai Jack (2001)
  • Dexter's Laboratory: Chicken Scratch (2002)
  • Star Wars: Clone Wars (2003)
  • Maruined (2009)
  • Sym-Bionic Titan (2010–2011)
  • Hotel Transylvania (2012)
  • Hotel Transylvania 2 (2015)
  • Hotel Transylvania 3: Summer Vaca…Lees verder op Wikipedia