Boek
Nederlands

Dribbels verkleedkist

Eric Hill (auteur)
+1
Dribbels verkleedkist
×
Dribbels verkleedkist Dribbels verkleedkist

Dribbels verkleedkist

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Dribbel is dol op verkleden. Wie wordt hij vandaag: een grappige clown of een vliegende superheld? Of misschien een vliegende voetballer of een grappige cowboy? Hardkartonnen prentenboek met vrolijk gekleurde tekeningen op gehalveerde pagina’s waardoor honderd verrassende combinaties kunnen worden gemaakt. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Verkleden
Extra onderwerp
Boekbaby's, prentenboeken
Titel
Dribbels verkleedkist
Auteur
Eric Hill
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Flip Flap Spot
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2018
[22] p. : ill.
ISBN
9789000361717 (hardback)

Besprekingen

Dribbel is gek op verkleden. Wat vindt hij allemaal in zijn verkleedkist? Wordt hij een zeevarende piraat of een grappige clown die je aan het lachen maakt? Of liever een vliegende astronaut of een woeste tijger? Nog leuker wordt het als je met dit flap-en-klapboek, waarvan elke bladzijde horizontaal doormidden is gesneden, grappige combinaties maakt. Zo wordt Dribbel bijvoorbeeld een nieuwsgierige tijger die naar de maan vliegt met een zwiep van zijn staart, of een sportieve superheld die een doelpunt scoort met zijn superkracht. In dit stevige hardkartonnen boekje met afgeronde hoeken is Dribbel in tien verschillende outfits te zien, grotendeels in dezelfde houding, met op elke halve bladzijde een korte beschrijvende tekst, die de mogelijkheid om vreemde combinaties te maken nog extra benadrukt. Het boekje is in heldere kleuren uitgevoerd, met op elke dubbele bladzijde een andere achtergrondkleur. Op elke rechterbladzijde is Dribbel duidelijk en herkenbaar getekend en verkleed te zi…Lees verder

Over Eric Hill

Eric Hill (Londen, 7 september 1927 – 6 juni 2014) was een Engelse kinderboekenschrijver die vooral bekend werd met de boeken van Dribbel.

Hij bedacht de gevlekte pup Dribbel speciaal voor zijn zoontje Christopher. Hij maakte een boekje waar Dribbel zich achter flapjes verstopte. Zijn zoon moest de pup dan zien te vinden. Het eerste boekje dat verscheen heette Waar is Dribbel? en werd een bestseller.

Het boekje verscheen voor het eerst in 1980.

Later maakte Eric Hill allerlei soorten boeken, waaronder prentenboeken, blokboekjes en bad- en stoffenboekjes. Dribbel heeft zijn populariteit te danken aan de eenvoudige, kleurrijke tekeningen en de onderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen.

Lees verder op Wikipedia