Boek
Nederlands

Winterhaas

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Helemaal opgewonden komt de boerderijhond bij de andere dieren het grote nieuws brengen: 'Winterhaas' komt en hij neemt cadeautjes mee! Prentenboek met paginagrote illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Sinterklaas
Titel
Winterhaas
Auteur
Edward van de Vendel
Taal
Nederlands
Editie
2007
Uitgever
Blue in Green, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
ISBN
9789077065754

Besprekingen

Helemaal opgewonden komt de boerderijhond bij de andere dieren het grote nieuws brengen: 'Winterhaas' komt en hij neemt cadeautjes mee! Hij komt met de 'stroomstoot', dus vol verwachting stellen de dieren zich op bij het hek waar elektriciteit op staat. Zo zit de goed lopende tekst van dit oblong formaat prentenboek vol grapjes ('sjuttup' zegt de Engelse Gans) en verwijzingen naar Sinterklaas. Kleuters zullen ervan genieten dat zij, in tegenstelling tot de dieren, wel begrijpen om wie het gaat. De dieren zijn op de illustraties over de hele spread in een heel eigen stijl neergezet, in een rustig kleurgebruik. Enigszins schematisch in een soort lijnenspel, maar wel heel duidelijk als dieren herkenbaar. Uitgave in de reeks niet alledaagse 'sinterklaasboeken', waarvan er sinds 2004 elk jaar drie verschijnen als cadeau-uitgaven bij Douwe Egbert-artikelen. Ook deze uitgave is weer van hoog niveau. Uit de omslagillustratie valt niet op te maken dat het om een sinterklaasboek gaat. Voor ca. …Lees verder

Over Edward van de Vendel

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Wikidammer

Edward van de Vendel (Leerdam, 1 augustus 1964) is een Nederlands schrijver en vertaler van kinder- en jeugdboeken.

Biografie

Edward van de Vendel groeide op in Beesd, een dorpje in de Betuwe. Van de Vendel ging naar school in Culemborg. Daar was hij lid van het schoolcabaret en schreef hij liedjes. Vervolgens ging hij studeren aan de Pedagogische Academie en richtte hij samen met anderen een eigen school op in Heemstede.

Als kind was Van de Vendel geen fervent lezer. Toen hij wat ouder werd, ging hij echter steeds meer lezen. Vooral de boeken van Guus Kuijer, Paul Biegel, Wim Hofman, Els Pelgrom en de jeugdromans van Imme Dros vond hij aantrekkelijk. Zelf is hij van mening dat invloeden van Kuijer, Biegel en Hofman qua stijl in zijn werk terug te vinden zijn.

Hij droomde ervan voetballer of zanger te zijn, maar dit was niet voor hem weggelegd. Toen ging hij, net als zijn vader en moeder, in het onderwijs werken. H…Lees verder op Wikipedia