Dvd
Engels

Blue planet. II, Duik in het diepe

David Attenborough (verteller)

Blue planet. II, Duik in het diepe

David Attenborough (verteller)
In de reeks:
Genre:
Documentaireserie over het leven in en rondom de oceanen.
Bevat
Disc 1 One ocean
Disc 1 The deep
Disc 1 Coral reefs
Disc 2 Big blue
Disc 2 Green seas
Disc 3 Coasts
Disc 3 Our blue planet
Onderwerp
Oceanen
Titel
Blue planet. II, Duik in het diepe
Verteller
David Attenborough
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2018
3 dvd-video's
Speelduur
7 x ca. 60 minuten
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld BBC productie
EAN
8711983967403

Besprekingen

Vervolg op de succesvolle documentaireserie ‘The blue planet’ (2001), opnieuw gemaakt door The BBC Natural History Unit. Een team onderzoekers en cameramannen werkte vier jaar aan een ontdekkingsreis over het leven in de oceanen: diepe zeeën, koraalriffen, kustlijnen. We zien prachtige opnamen en maken kennis met bijzondere en zeldzame dieren, waarvan sommige voor het eerst zijn gefilmd. De kennis over het oceaanleven is in de afgelopen jaren toegenomen en ook de film- en duiktechniek heeft zich ontwikkeld, er wordt nu o.a. gebruik gemaakt van drones, ultra-HD-camera’s en een ‘megadome’, een bolvormige camera waarmee tegelijk boven én onder water in focus gefilmd kan worden. Ook wordt aandacht besteed aan milieuvervuiling en de gevolgen van het veranderende klimaat. Natuurfilmer David Attenborough spreekt opnieuw het commentaar, de muziek is deze keer van Hans Zimmer. Zeven afleveringen.

Over David Attenborough

CC BY 2.5 - Foto van/door De originele uploader was Shojo op de Engelstalige Wikipedia

David Frederick Attenborough (Isleworth (Londen), 8 mei 1926) is een Britse bioloog en televisiemaker die vooral bekend is door zijn vele bekroonde natuurdocumentaires die door de Britse omroep BBC worden uitgezonden. Hij is voor zijn verdiensten opgenomen in een groot aantal orden en mag zich 'Sir' noemen.

Levensloop

David Attenborough werd geboren in de Londense wijk Isleworth maar groeide op in College House op de campus van de Universiteit van Leicester, waar zijn vader, Frederick Attenborough, rector was. Hij was de middelste van drie zonen. Zijn oudste broer was Richard Attenborough, die later bekend werd als acteur en regisseur. Tijdens de Tweede Wereldoorlog adopteerden zijn ouders twee Joodse meisjes die vluchteling waren.

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een verwoed verzamelaar van fossielen, stenen en andere objecten uit de natuur. Hij ging naar school in de Wyggeston Grammar School for Boys in Leicester en…Lees verder op Wikipedia